Boza Malzemeleri
- 600 gr aşurelik buğday
- 200 gr pirinç
- 200 gr yoğurt
- 170 gr toz şeker
- 4 litre su
- 10 gr toz tarçın
- 100 gr taze kavrulmuş sarı leblebi
Eskişehir Tepebaşı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Boza malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Tepebaşı OtelleriÖncelikle aşurelik buğday ve pirinçler yıkanarak süzülür, akşamdan 3 litre su ile ıslatılır. Ertesi gün kısık ateşte karıştırılarak yaklaşık 2 saat kadar kaynatılır. Buğday ve pirinç püre kıvamına gelince ocaktan alınır, el blendırı ile çekilir. Süzgeçten geçirildikten sonra posa kısmı atılır. Süzülen karışım 1 litre suyla sulandırılır, kaynatılarak tekrar süzgeçten geçirilir ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutulur. Ardından içerisine yoğurt ve toz şeker ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım oda sıcaklığında 3 gün boyunca ağzı kapalı bir şekilde, ara ara ağzı açılıp karıştırılarak bekletilir. Tadı hafif ekşimeye ve hava kabarcıkları oluşmaya başladığında boza hazır demektir. Tarçın ve leblebi ile servis edilir.
Tepebaşı lezzetlerinden Boza ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Boza görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tepebaşı lezzetlerinden meşhur Boza tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Boza nasıl yapılır. Eskişehir Tepebaşı lezzetlerinden Boza tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Boza videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...