Haşhaşlı Lokum Malzemeleri
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağına yakın süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant veya yaş maya
- Tuz
İçi İçin
- Dövülmüş haşhaş
- Sıvı yağ
Üzeri İçin
- 1 adet yumurta
- İsteğe bağlı mavi haşhaş
Eskişehir Tepebaşı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Haşhaşlı Lokum malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Tepebaşı OtelleriUn, ılık süt, sıvı yağ, maya ve tuz karıştırılıp yoğrularak üzeri kapalı şekilde 1-1.5 saat dinlendirilir. Ardından elde edilen hamurdan portakal büyüklüğünde koparılarak oklava yardımıyla açılır, üzerine haşhaş ve sıvı yağ karışımı sürülür, ince rulo şeklinde sarılır, iki ucundan tutulur ve ip çevirir gibi sallanır, kıvrılarak yağlı kağıt bulunan tepsiye yerleştirilir. Hamur bitene kadar bu işleme devam edilir. Hamurlar bitince üzerlerine bastırılır, bezle örtülür ve 10 dakika dinlendirilir. Üzerine yumurta sürüldükten sonra 180 derece fırında önce altı sonra üstü kızarana kadar pişirilir.
Tepebaşı lezzetlerinden Haşhaşlı Lokum ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Haşhaşlı Lokum görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tepebaşı lezzetlerinden meşhur Haşhaşlı Lokum tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Haşhaşlı Lokum nasıl yapılır. Eskişehir Tepebaşı lezzetlerinden Haşhaşlı Lokum tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Haşhaşlı Lokum videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...