Lebeniye Çorbası Malzemeleri
- 500 gram parça et
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet yumurta
- 100 gram un
- 250 gram pirinç
- 125 gram tereyağ
- 2 tatlı kaşığı nane
- Su
- Tuz
Gaziantep İslahiye'nin meşhur yerel lezzetlerinden Lebeniye Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
İslahiye OtelleriBir tencereye nohut, et, tuz ve su koyarak kaynatın. Nohut ve et yumuşayınca pirinci ilave edin. Pirinçler açılmaya başladığında ocağın altını kapatın. Ayrı bir tencerede yumurta, yoğurt ve unu iyice çırpın. Daha sonra kısık ateşte, yoğurt ılınıncaya kadar sürekli karıştırarak ısıtın. Hazırladığınız yoğurtlu sosu, çorbanın üzerine dökün ve tüm yemeği bir taşım kaynatın. Son olarak tereyağ ve naneyi de kızdırıp çorbaya ilave edin. Afiyet olsun.
İslahiye lezzetlerinden Lebeniye Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Lebeniye Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
İslahiye lezzetlerinden meşhur Lebeniye Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Lebeniye Çorbası nasıl yapılır. Gaziantep İslahiye lezzetlerinden Lebeniye Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Lebeniye Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...