Gaziantep Karkamış lezzetlerinden İç Katması tarifi ile sofranıza lezzet katın
İç Katması Malzemeleri
2 su bardağı ince bulgur
2 adet yemeklik doğranmış soğan
2 adet doğranmış domates
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı zeytinyağ
4 yemek kaşığı nar ekşisi ya da koruk suyu
Taze asma yaprağı veya lahana turşusu
Su
İç Katması Yemeğinin Tarifi
Geniş bir kapta; bulgur, 1 adet soğan, salça, domates ve tuzu yoğurmaya başlayın. Bulgur yumuşayıncaya kadar bu işleme devam edin. Gerekirse bir miktar su da ilave edin. Ardından kalan soğanı, zeytinyağında kavurun ve bulgurun üzerine ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Son olarak nar ekşisi ya da koruk suyunu dökün. Hafif sulu bir görünüm elde edecek şekilde, malzemeleri birbiri ile harmanlayın. Bir servis tabağı alıp üzerini taze asma yaprağı veya lahana turşusu ile döşeyin. Hazırladığınız harcı da üzerine ekleyip servis edin. Afiyet olsun.
İç Katması Görselleri
Karkamış lezzetlerinden İç Katması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz İç Katması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Karkamış lezzetlerinden meşhur İç Katması tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
İç Katması Nasıl Yapılır Yemek Videoları
İç Katması nasıl yapılır. Gaziantep Karkamış lezzetlerinden İç Katması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. İç Katması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.