Gaziantep Karkamış lezzetlerinden Kakırdaklı Börek tarifi ile sofranıza lezzet katın
Kakırdaklı Börek Malzemeleri
6 kilo koyun kuyruğu
1 su bardağı süt
5-6 adet taze soğan
2 demet doğranmış maydanoz
1 avuç taze tarhun
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kakırdaklı Börek Yemeğinin Tarifi
Kuyruk yağını, kıyma makinesinden çektirin ya da küp küp doğrayın. Ardından bir tencerede tuz ile kavurun. Yağ tamamen eriyince süt ekleyin ve kuyruklar koyu bir renk alana kadar kaynatın. Daha sonra kakırdağı süzün ve bir kapta; soğan, maydanoz, tarhun, salça ile baharatları ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız harcı ekmek fırınına götürerek kapalı hamurda pişirtin. Afiyet olsun.
Kakırdaklı Börek Görselleri
Karkamış lezzetlerinden Kakırdaklı Börek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kakırdaklı Börek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Karkamış lezzetlerinden meşhur Kakırdaklı Börek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kakırdaklı Börek Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Kakırdaklı Börek nasıl yapılır. Gaziantep Karkamış lezzetlerinden Kakırdaklı Börek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kakırdaklı Börek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.