Kadayıf Malzemeleri
- 1 kilo çiğ tel kadayıf
- 200 gram toz Antep fıstığı
- 250 gram sade yağ
- 1.5 kilo toz şeker
- 750 gram su
Gaziantep Nizip'in meşhur yerel lezzetlerinden Kadayıf malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Nizip OtelleriKadayıfları tel tel ayırıp, 150 gram yağ ile yağladığınız tepsiye dizin. Üzerine toz fıstık dökün. Ardından kalan kadayıfları da ayırıp fıstıkları kapatacak şekilde örtün. Tatlının üzerine bir tepsi ile bastırıp iyice sıkışmasını sağlayın. Ardından 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Kadayıf kızarmaya başlayınca fırından alıp ters çevirin ve üzerine kalan yağı gezdirin. Tekrar fırına sürüp diğer yanının da pişmesini sağlayın. Bu sırada bir tencerede su ve toz şeker ile şerbet hazırlayın. Sıcak hâldeki şerbeti, kadayıfın üzerine dökün. Tatlı, şerbetini çektikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Nizip lezzetlerinden Kadayıf ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kadayıf görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Nizip lezzetlerinden meşhur Kadayıf tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kadayıf nasıl yapılır. Gaziantep Nizip lezzetlerinden Kadayıf tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kadayıf videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...