Şirinli Çorbası Malzemeleri
- 2.5 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı toz şeker
- 12 su bardağı su
- 12 yemek kaşığı pekmez
- Dövülmüş ceviz ya da fıstık içi
Gaziantep Nurdağı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Şirinli Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Nurdağı OtelleriPirinci yıkayıp su dolu bir tencerede, şişene kadar haşlayın. İstenilen kıvamı alınca yavaş yavaş şeker katıp birkaç dakika boyunca karıştırın. Pirinç, şekeri çektikten sonra pekmez ilave edip bir taşım kaynatın. Servis kâsesine aldığınız çorbanın üzerine ceviz ya da fıstık içi döküp servis edin. Afiyet olsun.
Nurdağı lezzetlerinden Şirinli Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şirinli Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...