Topaç

Gaziantep Nurdağı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Topaç malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Nurdağı Otelleri

Gaziantep Nurdağı lezzetlerinden Topaç tarifi ile sofranıza lezzet katın

Topaç Malzemeleri

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 5 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım demet doğranmış maydanoz
  • Yarım demet kıyılmış taze soğan
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sıvı yağ
Topaç › Yerel Lezzetler | Nurdağı | GaziantepTıkla ve Görseli Büyüt: Topaç

Topaç Yemeğinin Tarifi

Bulguru, sıcak su dolu bir kapta yaklaşık 1 saat bekletin. Yumuşayıp şişen bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine kıyma, soğan, sarımsak ve baharatları ilave edip 15-20 dakika boyunca yoğurun. Karışım kıvam aldıktan sonra maydanoz ve taze soğanı da ekleyip karıştırın. Bulgurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırarak şekil verin. Sıvı yağ ile kızdırdığınız tavada ya da ızgarada pişirin. Ardından servis tabağına alıp sıcak şekilde tüketin. Afiyet olsun.

Topaç Görselleri

Nurdağı lezzetlerinden Topaç ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Topaç görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...