Gaziantep Usulü Borani Malzemeleri
- 500 gram pancar
- 1 baş yemeklik doğranmış soğan
- 200 gram yağsız kıyma
- 100 gram loğlaz (börülce)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Gaziantep Şehitkamil'in meşhur yerel lezzetlerinden Borani malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Şehitkamil OtelleriPancarı yıkayıp doğrayın. Ardından su koyduğunuz bir tencerede birkaç dakika haşlayın. Daha sonra süzüp kenara alın. Ayrı bir yerde soğanı, tereyağ ile kavurun. Üzerine kıymayı atıp rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Sonrasında salça ve bir gece suda beklettiğiniz loğlazı da ekleyin. Üzerlerine su koyup pişmeye bırakın. Loğlaz yumuşayınca pancar ve tuzu da tencereye ilave edin. Yemeği birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.
Gaziantep lezzetlerinden meşhur Gaziantep Usulü Borani yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Gaziantep Usulü Borani nasıl yapılır. Şehitkamil lezzetlerinden Gaziantep Usulü Borani tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Gaziantep Usulü Borani videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...