Sarımsak Aşı Malzemeleri
- 1 kilo taze sarımsak
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 kilo süzme yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Bir tutam haspir (safran)
- Bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- Su
Gaziantep Şehitkamil'in meşhur yerel lezzetlerinden Sarımsak Aşı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Şehitkamil OtelleriEti, bir tencerede kavurun. Üzerine nohut ve su ekleyip haşlanmaya bırakın. Et ve nohut iyice yumuşayınca ikişer parmak uzunluğunda doğradığınız taze sarımsağı ilave edin. Ayrı bir yerde yoğurt, un ve yumurtayı güzelce çırpın. 1 kepçe yemek suyu ekleyip kesilmemesi için seri hareketlerle karıştırın. Ardından sosu, yavaş yavaş tencereye dökün. Yemeği, bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Üzerine yağda kızdırılmış haspir ve nane katıp servis edin. Afiyet olsun.
Şehitkamil lezzetlerinden Sarımsak Aşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sarımsak Aşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Şehitkamil lezzetlerinden meşhur Sarımsak Aşı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Sarımsak Aşı nasıl yapılır. Gaziantep Şehitkamil lezzetlerinden Sarımsak Aşı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Sarımsak Aşı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...