Antep Baklavası Malzemeleri
- 1 kilo un
- 3 adet yumurta
- 10 gram tuz
- 50 gram nişasta
- 1 kilo sade yağ
- Yarım kilo toz Antep fıstığı
- 750 gram toz şeker
- 350 ml su
Gaziantep Yavuzeli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Antep Baklavası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yavuzeli OtelleriUnu mutfak tezgâhına boşaltın. Ortasını açıp yumurta kırın ve tuz ekleyin. Ardından az miktarda su koyup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru fitil şekline getirip iki parmak kalınlığında kesin. Tüm parçaların üzerine nişasta serpin ve hepsini üst üste koyarak oklava yardımıyla açın. Bu işlemi üç kez tekrarladıktan sonra hamurları, baklavayı yapacağınız tepsi büyüklüğünde açmaya başlayın. Daha sonra tepsiye ince bir kat yağ sürün. Üzerine 12-14 kat yufka yerleştirdikten sonra toz fıstık serpip her kata eritilmiş yağ sürün. Ardından, 10-12 kat daha hamur serip baklavayı dilimleyin. Kalan yağın tamamını baklavaya döküp önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirin. Ayrı bir yerde su ve toz şekeri kaynatarak şerbet hazırlayın. Şerbeti sıcakken baklavanın üzerine dökün. Tatlı, şerbetini çekinceye kadar yerinden oynatmayın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Gaziantep lezzetlerinden meşhur Antep Baklavası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Antep Baklavası nasıl yapılır. Yavuzeli lezzetlerinden Antep Baklavası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Antep Baklavası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...