Şöbiyet Malzemeleri
- 1 kilo un
- 3 adet yumurta
- 10 gram tuz
- 50 gram nişasta
- 1 kilo sade yağ
- 500 gram toz Antep fıstığı
Şerbeti İçin
- 750 gram toz şeker
- 350 ml su
Gaziantep Yavuzeli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Şöbiyet malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yavuzeli OtelleriUnun tamamını mutfak tezgâhına boşaltın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve tuz koyarak çırpın. Daha sonra bir miktar su ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru, 2-3 parmak kalınlığında kesip tüm parçaların üzerine nişasta serpin. Parçaları üst üste dizerek oklava ile fırın tepsisi boyutunda açın. Yufkaları kare kare kesip ortalarına fıstık koyun. Üçgen şekilde kapatarak fırın tepsisine dizin. Şöbiyetlerin üzerine eritilmiş sade yağ döküp 250 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Bu sırada bir tencerede toz şeker ve su ile şerbet hazırlayın. Tatlı fırından çıktıktan sonra, ılık hâldeki şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun.
Yavuzeli lezzetlerinden Şöbiyet ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şöbiyet görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Yavuzeli lezzetlerinden meşhur Şöbiyet tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şöbiyet nasıl yapılır. Gaziantep Yavuzeli lezzetlerinden Şöbiyet tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şöbiyet videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...