Lahana Diblesi Malzemeleri
- 1 bağ karalahana
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 adet soğan
- 1 adet acı biber
- ½ yemek kaşığı tuz
Giresun Alucra'nın meşhur yerel lezzetlerinden Lahana Diblesi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Alucra OtelleriYıkanan karalahanalar ince ince doğranır, yarısı tencereye yayılır ve üzerine yıkanmış pirinç ile küçük küçük doğranmış soğanlar ilave edilir. Üst kısmına lahananın diğer yarısı konularak yayıldıktan sonra tuz serpilir, ağzı kapalı bir şekilde pişmeye bırakılır. Ayrı bir yerde tereyağı eritilir üzerine biber serpilir. Diblenin pişmesine yakın hazırlanan tereyağı üzerine dökülerek karıştırılır. Tencerenin ağzı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Sıcak bir şekilde servis edilir.
Alucra lezzetlerinden Lahana Diblesi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Lahana Diblesi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Alucra lezzetlerinden meşhur Lahana Diblesi tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Lahana Diblesi nasıl yapılır. Giresun Alucra lezzetlerinden Lahana Diblesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Lahana Diblesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...