Darı Unu Helvası Malzemeleri
- 1 kg mısır unu
- 1 paket margarin
- 250 gr dövülmüş fındık içi
- 250 gr kavrularak dövülmüş fındık
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı şeker
- 2 bardak su
- ¼ limon
Giresun Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Darı Unu Helvası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Giresun OtelleriŞeker ve su karıştırılıp ocağa alınır, kaynadıktan sonra limon suyu dökülerek bir süre daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Margarin eritilir, üzerine un ilave edilir, kısık ateşte sürekli karıştırılarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Dövülmüş fındık eklenir ve karıştırılır, ocaktan alındıktan sonra üzerine soğuk şerbet ilave edilir.
Giresun Merkez lezzetlerinden Darı Unu Helvası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Darı Unu Helvası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Giresun Merkez lezzetlerinden meşhur Darı Unu Helvası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Darı Unu Helvası nasıl yapılır. Giresun Merkez lezzetlerinden Darı Unu Helvası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Darı Unu Helvası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...