Dilber Dudağı Malzemeleri
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sirke
- Un
- 3 su bardağı ince çekilmiş fındık
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Limon suyu
Gümüşhane Kelkit'in meşhur yerel lezzetlerinden Dilber Dudağı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kelkit OtelleriSu ve şeker kaynatılır, koyulaşınca birkaç damla limon suyu ilave edilerek soğumaya bırakılır. Bu esnada yumurta, yoğurt, sirke derin bir kaba alınır, üzerine alabildiği kadar un eklenerek yoğrulur. Elde edilen hamur 15 parçaya bölünür ve yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Hamurun arasına nişasta serpilerek baklava yufkası genişliğinde açılır. Ardından 15 yufka üst üste serilir, bardak ağzıyla yuvarlaklar kesilir, üzerlerine ince çekilmiş fındık dökülerek ikiye katlanır ve yağlanmış fırın tepsisine boşluk bırakılmadan dizilir. Son olarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir, fırından alınınca üzerine şerbet dökülerek soğumaya bırakılır.
Kelkit lezzetlerinden Dilber Dudağı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Dilber Dudağı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kelkit lezzetlerinden meşhur Dilber Dudağı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Dilber Dudağı nasıl yapılır. Gümüşhane Kelkit lezzetlerinden Dilber Dudağı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Dilber Dudağı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...