Erişte Tatlısı Malzemeleri
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ½ bardak su
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Üzeri İçin
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Gümüşhane Kelkit'in meşhur yerel lezzetlerinden Erişte Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kelkit OtelleriBir kaba alınan un ve tuzun üzerine yavaş yavaş un ilave edilerek biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğrulur, yarım saat dinlendirdikten sonra yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır. Her bezenin üzerine un serpilir, 25-30 cm çapında, 0.5 cm kalınlığında yufkalar açılır. Her bir yufka boylamasına iki parmak kalınlığında uzun şeritler hâlinde kesilir. Ardından bu şeritler üst üst konur, ince erişteler kesilir. Kesilen erişteler fırın tepsisine yayıldıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kurutulur. Bu esnada şerbeti hazırlanır ve şerbet sıcakken içerisine 2 su bardağı fırınlanmış erişte atılır, 5 dakika daha kaynatılır. Erişteler kevgirle süzülerek şerbetin içinden servis tabağına alınır. Son olarak eritilmiş yağ üzerine gezdirilerek servis edilir.
Kelkit lezzetlerinden Erişte Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Erişte Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...