Fırın Erişte Malzemeleri
- 500 gr erişte
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- ½ su bardağı zeytinyağı
- ½ kalıp beyaz peynir
- Kaşar peyniri
Gümüşhane Kelkit'in meşhur yerel lezzetlerinden Fırın Erişte malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kelkit OtelleriErişte tuzlu suda 10 dakika haşlandıktan sonra suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Bir kâsede 2 yumurta çırpılır, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Ufalanan beyaz peynir, karışımın içerisine ilave edilir. Borcamın dibi tereyağı ile yağlanarak haşlanan eriştenin yarısı dökülür ve üzerine peynirli sos gezdirilir, eriştenin diğer yarısı da ilave edildikten sonra sosun kalanı da eriştenin üzerine dökülür. Küçük tereyağı parçaları eklenerek 250 derece fırında pişirilir, fırından çıkarmaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Kelkit lezzetlerinden Fırın Erişte ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Fırın Erişte görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...