Lemis Malzemeleri
- 2 adet yumurta
- 1 kg un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 kg ıspanak
- 1 tutam dereotu
- Maydanoz
- Lor peyniri
- Tereyağı
Gümüşhane Köse'nin meşhur yerel lezzetlerinden Lemis malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Köse OtelleriUn, su, tuz karıştırılıp yoğrularak hamur elde edilir. Küçük parçalara ayrıldıktan sonra oklava ile açılır. Ayıklanan ıspanak veya pazılar haşlanır, kevgirde süzülür ardından tereyağında yumurta ile birlikte kavrulur. Biraz soğuduktan sonra açılan yufkaların yarısından katlanmış şekilde üzerine serilir, yufka ikiye katlanır, kenarları parmak uçları ile sıkıştırılır. Normal ateşe konan sac üzerinde pişirilir ve üzerine tereyağı gezdirilerek servise hazır hâle getirilir.
Köse lezzetlerinden Lemis ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Lemis görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...