Fışkıl Tatlısı Malzemeleri
Hamuru İçin
- Un
- Tuz
- Maya
- Süt
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
Gümüşhane Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Fışkıl Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Gümüşhane OtelleriUn, tuz, süt ve maya karıştırılır, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur, mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamura şekil verilerek kızgın yağda pişirilir. Şeker, su ve limon suyu kaynatılarak şerbet yapılır, kızartılan hamur şerbetin içine atılır. Soğuduktan sonra isteğe göre fındık veya fıstıkla servis edilir.
Gümüşhane Merkez lezzetlerinden Fışkıl Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Fışkıl Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...