Gümüşhane Usulü Siron

Gümüşhane Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Siron malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Gümüşhane Otelleri

Gümüşhane Merkez lezzetlerinden Siron tarifi ile sofranıza lezzet katın

Gümüşhane Usulü Siron Malzemeleri

  • 3 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Gümüşhane Usulü Siron › Yerel Lezzetler | Merkez | GümüşhaneTıkla ve Görseli Büyüt: Gümüşhane Usulü Siron

Gümüşhane Usulü Siron Yemeğinin Tarifi

Yufka rulo hâline getirildikten sonra 3 cm aralıklarla kesilir, kesilen halkalar dik bir şekilde fırın tepsisine dizilerek 20 dakika kızartılır. Bu esnada kıyma tereyağında kavrulur, tuz ve karabiber ilave edilerek ocaktan alınır. Ayrı bir yerde süzme yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsaklar karıştırılır, fırından çıkarılan hamurun üzerine dökülür, tekrar fırına verilerek 10 dakika daha pişirilir. Ardından hazırlanan üzerine kıyma ve eritilmiş tereyağı dökülerek servis edilir.

Gümüşhane Usulü Siron Tarifi

Gümüşhane lezzetlerinden meşhur Gümüşhane Usulü Siron yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/XoCvZi8sjOA

Gümüşhane Usulü Siron Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Gümüşhane Usulü Siron nasıl yapılır. Gümüşhane Merkez lezzetlerinden Gümüşhane Usulü Siron tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Gümüşhane Usulü Siron videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...