Kartol Yahnisi Malzemeleri
- 500 gr kuşbaşı et
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Gümüşhane Şiran'ın meşhur yerel lezzetlerinden Kartol Yahnisi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Şiran OtelleriTencereye alınan etler çok az miktarda yağ ile suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Et sert ise 1 bardak su ilave edilebilir. Soğan ve biberler doğranır, pişen etlerin üzerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte ilave edilerek orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Yumuşayınca üzerine kırmızı toz biber dökülür, biraz karıştırılarak yemeğin biraz üzerine çıkacak kadar su eklenir. Tuzu da atıldıktan sonra kaynamaya bırakılır, kaynayınca 5-10 dakika pişirilir ve son olarak küp küp doğranmış patatesler eklenerek yumuşayana kadar pişirmeye devam edilir.
Şiran lezzetlerinden Kartol Yahnisi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kartol Yahnisi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...