Jajik

Hakkâri Çukurca'nın meşhur yerel lezzetlerinden Jajik malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Çukurca Otelleri

Hakkari Çukurca lezzetlerinden Jajik tarifi ile sofranıza lezzet katın

Jajik Malzemeleri

  • 1 kg süzme yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım demet mendê otu
  • Tereyağı
Jajik › Yerel Lezzetler | Çukurca | HakkariTıkla ve Görseli Büyüt: Jajik

Jajik Yemeğinin Tarifi

Önceden pişirilmiş mendê otu, dereotu ve sarımsak doğranıp karıştırılır ve ayrı bir kapta karıştırılmış süzme yoğurdun içerisine ilave edilir. Üzerine küçük tereyağı parçaları veya sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzeri dereotu ile süslenerek servis edilir.

Jajik Görselleri

Çukurca lezzetlerinden Jajik ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Jajik görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

/img/tr/min/hakkari/cukurca/yerel-lezzetler/jajik/jajik-c4ca42.jpg-|-Bu Görsel Jajik Görselleri (1) ile ilgili -|-Görsel: Jajik › Jajik Görselleri (1)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Jajik Görselleri (1)
/img/tr/min/hakkari/cukurca/yerel-lezzetler/jajik/jajik-1f0e3d.jpg-|-Bu Görsel Jajik Görselleri (2) ile ilgili -|-Görsel: Jajik › Jajik Görselleri (2)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Jajik Görselleri (2)
/img/tr/min/hakkari/cukurca/yerel-lezzetler/jajik/jajik-d2ddea.jpg-|-Bu Görsel Jajik Görselleri (3) ile ilgili -|-Görsel: Jajik › Jajik Görselleri (3)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Jajik Görselleri (3)

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...