Jajik Malzemeleri
- 1 kg süzme yoğurt
- Yarım demet dereotu
- 1 baş sarımsak
- Yarım demet mendê otu
- Tereyağı
Hakkâri Çukurca'nın meşhur yerel lezzetlerinden Jajik malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çukurca OtelleriÖnceden pişirilmiş mendê otu, dereotu ve sarımsak doğranıp karıştırılır ve ayrı bir kapta karıştırılmış süzme yoğurdun içerisine ilave edilir. Üzerine küçük tereyağı parçaları veya sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzeri dereotu ile süslenerek servis edilir.
Çukurca lezzetlerinden Jajik ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Jajik görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...