Kemikli Kavurma Malzemeleri
- 1 kg kemikli et
- İç yağı ya da 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2-3 adet defne yaprağı
- tuz
- 2 litre sıcak su
Hakkâri Çukurca'nın meşhur yerel lezzetlerinden Kemikli Kavurma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çukurca OtelleriEt iyice yıkandıktan sonra suyu süzülür tencereye alınarak kapağı kapalı bir şekilde suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Ardından 2 litre sıcak su ilave edilir. İç yağı veya tereyağı eklendikten sonra doğranan soğan ve sarımsaklar da içine atılır, pişirmeye devam edilir.15 dakika sonra defne yaprakları eklenir. Etin pişmesine yakın tuz serpilir ve suyunu tamamen çekene kadar kavrulur.
Çukurca lezzetlerinden Kemikli Kavurma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kemikli Kavurma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...