Doleme Malzemeleri
- 250 gr kıyma
- Yarım kg bal kabağı
- Kırık pirinç
- 1 adet soğan
- Salça
- Reyhan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Kimyon
- Su
Hakkâri Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Doleme malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hakkari OtelleriKıyma, baharatlar, tuz ve kırık pirinç iyice yoğrulur. Bal kabağı çok iri olmayacak şekilde küp küp doğranır. Hazırlanan kıymadan ceviz büyüklüğünde top köfteler yapılır. Tencereye biraz yağ, ardından salça eklenerek kavrulur, su eklenir ve kaynayınca köfteler içine atılır, biraz piştikten sonra bal kabakları ilave edilir. Son olarak içerisine birkaç dal reyhan eklenerek pişirilir.
Hakkari Merkez lezzetlerinden Doleme ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Doleme görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hakkari Merkez lezzetlerinden meşhur Doleme tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Doleme nasıl yapılır. Hakkari Merkez lezzetlerinden Doleme tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Doleme videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...