Hakkari Usulü Keşkek Malzemeleri
- 300 gr dövme buğday
- 100 gr nohut
- 5.5 su bardağı su
- 700 gr kemikli koyun eti
- 60 gr tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Hakkâri Şemdinli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Keşkek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Şemdinli OtelleriNohut ve buğdaylar 1 gece öncesinden haşlanır. Ardından etler haşlanır, iyice pişen et kemiklerinden ayrılıp çatal yardımıyla didiklenir. Nohut ve buğdaylar süzülür, et ve et suyu ile birlikte geniş bir tencereye alınır, ardından tuz, karabiber, tereyağı eklenir ve buğdaylar lapa gibi olana kadar 75 dakika pişirilir. Buğdaylar piştiğinde tahta kaşık yardımıyla ezilerek kıvam alana kadar karıştırılır.
Hakkari lezzetlerinden meşhur Hakkari Usulü Keşkek yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Hakkari Usulü Keşkek nasıl yapılır. Şemdinli lezzetlerinden Hakkari Usulü Keşkek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Hakkari Usulü Keşkek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...