Hakkari Şemdinli lezzetlerinden Kepaye tarifi ile sofranıza lezzet katın
Kepaye Malzemeleri
1 adet kuzu işkembe
1 çay bardağı pirinç
½ çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
100-150 gr yağlı koyun kıyması
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2-3 diş sarımsak
Tuz
Baharat
Maydanoz
Dolmanın Suyu İçin
1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
1 adet et bulyon
Su
Kepaye Yemeğinin Tarifi
İşkembe iyice temizlenir, bir tahta üzerinde kare veya dikdörtgen parçalara bölünür. Diğer yanda dolma içi gibi iç harç hazırlanır. Kesilen işkembe parçalarına 1 yemek kaşığından fazla iç harç eklenerek yorgan ipi ve iğnesi ile her tarafından güzelce dikilir. İncecik doğranan soğan düdüklü tencereye alındıktan sonra tereyağı ile kavrularak salça ve diğer malzemeler eklenir. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapalı şekilde 1 saat pişirilir.
Kepaye Görselleri
Şemdinli lezzetlerinden Kepaye ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kepaye görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.