Keledoş Malzemeleri
- 4 adet tandır ekmeği
- 250 gr ceviz içi
Sosu İçin
- 500 gr yoğurt
- 5-6 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 çay kaşığı biber
Hakkari Yüksekova'nın meşhur yerel lezzetlerinden Keledoş malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yüksekova OtelleriTandır ekmeği ufak parçalar hâlinde doğrandıktan sonra bir tepsiye çok ince şekilde serilir. Üzerine 1 avuç kadar ceviz içi eklenir ve üzerine tekrar ekmek serpilir. Bu işlem 3-4 defa tekrarlanır. Sosu için bir kâseye yoğurt ve 2-3 su bardağı su ilave edilerek karıştırılır, ayran hâline gelince içerisine tuz ve ezilmiş sarımsak eklenerek ocağa alınır, biraz ısınınca ocaktan indirilir. Ardından tavaya yağ eklenir, yağ eriyince içine salça ve biber ilave edilerek karıştırılır. Kıvam alınca ocaktan alınarak ayranın içine dökülür ve güzelce karıştırılır. Sos ılık hâldeyken hazırlanan ekmeğin üzerine yavaşça dökülür, 5-10 dakika bekletildikten sonra servis edilir.
Yüksekova lezzetlerinden Keledoş ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Keledoş görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Yüksekova lezzetlerinden meşhur Keledoş tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Keledoş nasıl yapılır. Hakkari Yüksekova lezzetlerinden Keledoş tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Keledoş videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...