Hatay Altınözü lezzetlerinden Biberli Ekmek tarifi ile sofranıza lezzet katın
Biberli Ekmek Malzemeleri
Hamuru İçin
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
İçi İçin
1 adet yemeklik doğranmış soğan
Yarım kilo çökelek ya da lor peyniri
1 çay kaşığı kişniş
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı kekik
7-8 yemek kaşığı biber salçası
1.5 su bardağı zeytinyağı
Biberli Ekmek Yemeğinin Tarifi
Hamur için gereken tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Ardından bezelere ayırdığınız hamurun üzerini örterek en az yarım saat dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken biberli harcı yapmaya başlayın. Bunun için soğan ve baharatları harmanlayın. Daha sonra salça ve çökeleği ilave edip tekrar karıştırın. Son olarak zeytinyağını koyup tüm malzemenin birbirine geçmesini sağlayın. Hazırladığınız bezeleri, elinizle genişleterek üzerine biberli harçtan koyun. Daha sonra ekmekleri, fırın tepsisine dizip 200 derecede 10 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Biberli Ekmek Görselleri
Altınözü lezzetlerinden Biberli Ekmek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Biberli Ekmek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Altınözü lezzetlerinden meşhur Biberli Ekmek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Biberli Ekmek Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Biberli Ekmek nasıl yapılır. Hatay Altınözü lezzetlerinden Biberli Ekmek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Biberli Ekmek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.