Hatay Arsuz lezzetlerinden Belen Tava tarifi ile sofranıza lezzet katın
Belen Tava Malzemeleri
600 gram kuzu kuşbaşı
2 adet yemeklik doğranmış soğan
3 adet doğranmış sivri biber
2 adet doğranmış kapya biber
3 adet doğranmış patates
7-8 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Belen Tava Yemeğinin Tarifi
Soğan, biberler, patates ve sarımsakları baharatlar ile karıştırın. Ardından malzemeleri bir fırın kabı ya da güvece alın. Üzerilerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz kuşbaşıyı dizin. Daha sonra 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Bu sırada, fırın kapağını yaklaşık 10 dakika aralıklarla açıp etleri karıştırmayı ihmal etmeyin. Fırından çıkan yemeği, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Belen Tava Görselleri
Arsuz lezzetlerinden Belen Tava ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Belen Tava görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Arsuz lezzetlerinden meşhur Belen Tava tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Belen Tava Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Belen Tava nasıl yapılır. Hatay Arsuz lezzetlerinden Belen Tava tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Belen Tava videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.