Tuzda Tavuk

Hatay Defne'nin meşhur yerel lezzetlerinden Tuzda Et Tavuk malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Defne Otelleri

Hatay Defne lezzetlerinden Tuzda Et Tavuk tarifi ile sofranıza lezzet katın

Tuzda Tavuk Malzemeleri

  • 10 kilo salamura tuzu
  • 6 kilo bütün tavuk
  • 1 su bardağı su
  • 6 su bardağı pirinç
  • 3-4 yemek kaşığı sade yağ
  • Badem içi
  • Kuş üzümü
  • Reyhan
  • Zahter
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tuz
Tuzda Tavuk › Yerel Lezzetler | Defne | HatayTıkla ve Görseli Büyüt: Tuzda Tavuk

Tuzda Tavuk Yemeğinin Tarifi

Tavuğun içini temizleyip yıkayın. Ardından tencerede; pirinç, yağ, badem, kuş üzümü, reyhan, zahter, karabiber, tuz ve yenibaharla bir iç pilav hazırlayın. Daha sonra pilavı, tavuğun içine doldurun. Geniş bir fırın tepsisinde salamura tuzu, su ile ıslatıp macunumsu bir kıvama getirin. Dilerseniz bu işlem için yumurta akı da kullanabilirsiniz. Akabinde tuzun bir kısmını, iki parmak kalınlıkta olacak şekilde fırın tepsisine yayın. Üzerine tavuğu koyup kalan tuzla tamamını kaplayın. Yemeği, 200 derece fırında 2 saat kadar pişirin. Tuz sarı renk alıp çatlamaya başladığında, tavuğu fırından çıkarın. Üzerindeki tuz tabakasını kırıp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tuzda Tavuk Tarifi

Hatay lezzetlerinden meşhur Tuzda Tavuk yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/n_4QRF8pDuM

Tuzda Tavuk Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Tuzda Tavuk nasıl yapılır. Defne lezzetlerinden Tuzda Tavuk tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tuzda Tavuk videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...