Tuzda Tavuk Malzemeleri
- 10 kilo salamura tuzu
- 6 kilo bütün tavuk
- 1 su bardağı su
- 6 su bardağı pirinç
- 3-4 yemek kaşığı sade yağ
- Badem içi
- Kuş üzümü
- Reyhan
- Zahter
- Karabiber
- Yenibahar
- Tuz
Hatay Defne'nin meşhur yerel lezzetlerinden Tuzda Et Tavuk malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Defne OtelleriTavuğun içini temizleyip yıkayın. Ardından tencerede; pirinç, yağ, badem, kuş üzümü, reyhan, zahter, karabiber, tuz ve yenibaharla bir iç pilav hazırlayın. Daha sonra pilavı, tavuğun içine doldurun. Geniş bir fırın tepsisinde salamura tuzu, su ile ıslatıp macunumsu bir kıvama getirin. Dilerseniz bu işlem için yumurta akı da kullanabilirsiniz. Akabinde tuzun bir kısmını, iki parmak kalınlıkta olacak şekilde fırın tepsisine yayın. Üzerine tavuğu koyup kalan tuzla tamamını kaplayın. Yemeği, 200 derece fırında 2 saat kadar pişirin. Tuz sarı renk alıp çatlamaya başladığında, tavuğu fırından çıkarın. Üzerindeki tuz tabakasını kırıp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Hatay lezzetlerinden meşhur Tuzda Tavuk yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tuzda Tavuk nasıl yapılır. Defne lezzetlerinden Tuzda Tavuk tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tuzda Tavuk videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...