Hatay Usulü Firik Pilavı

Hatay Dörtyol'un meşhur yerel lezzetlerinden Firik Pilavı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Dörtyol Otelleri

Hatay Dörtyol lezzetlerinden Firik Pilavı tarifi ile sofranıza lezzet katın

Hatay Usulü Firik Pilavı Malzemeleri

  • 1 su bardağı firik bulguru
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Hatay Usulü Firik Pilavı › Yerel Lezzetler | Dörtyol | HatayTıkla ve Görseli Büyüt: Hatay Usulü Firik Pilavı

Hatay Usulü Firik Pilavı Yemeğinin Tarifi

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu çekene dek pişmeye bırakın. Ardından tereyağ ve soğan ekleyip soğanların rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra nohut, bulgur, et suyu, sıcak su ve baharatları ekleyin. Pilavı, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Altını kapattıktan sonra üzerini bir bez ile örtüp demlenmesini bekleyin. Sonrasında servis tabağına alarak afiyetle yiyin.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...