Kireçte Kabak Malzemeleri
- 1 kilo bal kabağı
- 900 gram toz şeker
- 7 su bardağı su
- 2,5 gram limon tuzu
- 300 gram sönmemiş kireç
- 15 su bardağı su
Hatay Reyhanlı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Kireçte Kabak malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Reyhanlı OtelleriKireci bir kaba alın. 15 bardak su ile yaklaşık 2 saat bekletip çözünmesini sağlayın. Ardından kireçli suyun posasını süzün. Kabakları soyup doğrayın ve elde ettiğiniz çözeltinin içine atın. Üzerine ağırlık koyarak yarım gün süreyle bekletin. Daha sonra kabakları yıkayıp kireçten arındırın. Ayrı bir yerde, bir tencerede 7 bardak su ve toz şekerle bir şerbet hazırlayın. Kabakları da şerbetin içine atarak bir taşım kaynatın. Şerbet, kaynamaya başlayınca ocağı en kısık ayara getirin ve tatlınızı 2 saat kadar pişirin. Kabaklar şeffaf bir hâl alınca limon tuzunu ekleyip ateşten alın. Kireçte kabağı, ilk sıcağı çıktıktan sonra ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
Reyhanlı lezzetlerinden Kireçte Kabak ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kireçte Kabak görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Reyhanlı lezzetlerinden meşhur Kireçte Kabak tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kireçte Kabak nasıl yapılır. Hatay Reyhanlı lezzetlerinden Kireçte Kabak tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kireçte Kabak videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...