Hatay Usulü Muhammara

Hatay Samandağ'ın meşhur yerel lezzetlerinden Muhammara malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Samandağ Otelleri

Hatay Samandağ lezzetlerinden Muhammara tarifi ile sofranıza lezzet katın

Hatay Usulü Muhammara Malzemeleri

  • 1 bayat ekmeğin içi ya da 1 paket etimek
  • 250 gram ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hatay Usulü Muhammara › Yerel Lezzetler | Samandağ | HatayTıkla ve Görseli Büyüt: Hatay Usulü Muhammara

Hatay Usulü Muhammara Yemeğinin Tarifi

Cevizleri ve etimekleri mutfak robotundan geçirerek bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından salçaları da ekleyip tüm malzemeyi iyice ezin. Daha sonra sarımsak, baharatlar, limon suyu ve zeytinyağı da koyup karıştırın. Afiyet olsun.

Hatay Usulü Muhammara Tarifi

Hatay lezzetlerinden meşhur Hatay Usulü Muhammara yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/l9qOBtEQxjg

Hatay Usulü Muhammara Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Hatay Usulü Muhammara nasıl yapılır. Samandağ lezzetlerinden Hatay Usulü Muhammara tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Hatay Usulü Muhammara videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...