Fetir

Iğdır Aralık'ın meşhur yerel lezzetlerinden Fetir malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Aralık Otelleri

Iğdır Aralık lezzetlerinden Fetir tarifi ile sofranıza lezzet katın

Fetir Malzemeleri

  • 7 su bardağı un
  • 250 gr şeker
  • 400 gr tereyağı
  • 3-4 su bardağı süt
  • 40 gr kuru maya
  • 250 gr yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
Fetir › Yerel Lezzetler | Aralık | IğdırTıkla ve Görseli Büyüt: Fetir

Fetir Tatlısının Tarifi

Kuru maya yarım bardak süt ile ezilir. Bir kaba 6 bardak un eklenerek maya ve süt ilave edilir, yarım bardak süt dökülür ve hamur yoğrulur. Mayalanması için bekletilir. Bu esnada tereyağı eritilir, üzerine un eklenerek kavrulur ve pembeleşince şeker dökülür, yumuşak kıvam alması için biraz su ilave edilir. Hazırlanan hamur soğumaya bırakılır. Diğer bir yandan mayalanan hamur yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılır, elle biraz açılarak içerisine hazırlanan içten eklenir ve kapatılır. Son olarak elle inceltildikten sonra üzerine yoğurt ve yumurta sarısı karışımı sürülür ve tandırda pişirilir.

Fetir Görselleri

Aralık lezzetlerinden Fetir ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Fetir görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

/img/tr/min/igdir/aralik/yerel-lezzetler/fetir/fetir-28dd2c.jpg-|-Bu Görsel Fetir Görselleri (1) ile ilgili -|-Görsel: Fetir › Fetir Görselleri (1)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Fetir Görselleri (1)
/img/tr/min/igdir/aralik/yerel-lezzetler/fetir/fetir-9778d5.jpg-|-Bu Görsel Fetir Görselleri (2) ile ilgili -|-Görsel: Fetir › Fetir Görselleri (2)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Fetir Görselleri (2)
/img/tr/min/igdir/aralik/yerel-lezzetler/fetir/fetir-6c8349.jpg-|-Bu Görsel Fetir Görselleri (3) ile ilgili -|-Görsel: Fetir › Fetir Görselleri (3)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Fetir Görselleri (3)

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...