Ayranaşı Malzemeleri
- 1 demet emen kömeci
- 1 demet yarpız
- 1 demet evelik
- 6 dal pancar yaprağı
- 2 kg yoğurt
- 1 su bardağı bulgur
- 7 su bardağı su
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı un
Iğdır Karakoyunlu'nun meşhur yerel lezzetlerinden Ayranaşı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Karakoyunlu OtelleriBir tencereye alınan bulgur su ile kaynatılır. Tüm otlar ince ince doğranır, bulgurun üzerine ilave edilerek pişirilir. Ardından suda ezilmiş 4 kaşık un eklenir. Diğer bir yanda ayran hazırlanır, ezilmiş sarımsaklar ayranın içine atılır ve pişen karışımın üzerine ilave edilir. Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Karakoyunlu lezzetlerinden Ayranaşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ayranaşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...