Kelecoş Malzemeleri
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 500 gr kuşbaşı et
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Iğdır Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Kelecoş malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Iğdır OtelleriSoğan ince ince doğranır, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından etler ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Etler suyunu salıp çektikten sonra 5 su bardağı sıcak su, haşlanmış nohut, buğday ve yeşil mercimek eklenir. Meyanesi için un ve yoğurt 1 bardak suyla çırpılır, kaynayan çorbanın içerisine yavaş yavaş ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır. Bu aşamada isteğe göre erişte eklenebilir. Son olarak tuz atılır.
Iğdır Merkez lezzetlerinden Kelecoş ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kelecoş görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Iğdır Merkez lezzetlerinden meşhur Kelecoş tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kelecoş nasıl yapılır. Iğdır Merkez lezzetlerinden Kelecoş tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kelecoş videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...