Lepeli Ekşili Pilav Malzemeleri
- 1 kg kuzu kuşbaşı et
- 2 su bardağı lepe (kırık nohut)
- 4 su bardağı pirinç
- 1 demet taze soğan
- 2 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
Iğdır Tuzluca'nın meşhur yerel lezzetlerinden Lepeli Ekşili Pilav malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Tuzluca OtelleriKuşbaşı et tuzlu suda haşlanmak üzere düdüklü tencereye alınır. Tencerenin dibine 1 yemek kaşığı tereyağı atılır. Eriyince küçük küçük doğranan kuru ve taze soğanlar ilave edilir. Haşlanan etin suyundan 3-4 kepçe alınarak soğanlara eklenir. Ardından haşlanmış kırık nohut ilave edilir, 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 çay kaşığı zerdeçal atılır, bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Tuzlu suda 10-15 dakika bekletilen pirinçler ayrı bir tencerede kaynatılan suyun içerisine ilave edilir, bol limon tuzu atılarak pişirilir. Haşlanan pirinç süzülür ve soğuk sudan geçirilir, tekrar dibine 1 kaşık tereyağı atılan tencereye aktarılır, üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı gezdirilir. Karıştırılmadan pişirilir ve demlenmeye bırakılır. Ardından servis tabağına alınarak üzerine etli karışım dökülür.
Tuzluca lezzetlerinden Lepeli Ekşili Pilav ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Lepeli Ekşili Pilav görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tuzluca lezzetlerinden meşhur Lepeli Ekşili Pilav tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Lepeli Ekşili Pilav nasıl yapılır. Iğdır Tuzluca lezzetlerinden Lepeli Ekşili Pilav tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Lepeli Ekşili Pilav videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...