Banak Malzemeleri
- 2 kg kemikli but eti (isteğe bağlı dana, koyun, keçi eti ve yağlı ya da yağsız)
- 1 parça dana kaval kemiği
- 10 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- 3 adet pide
Isparta Atabey'in meşhur yerel lezzetlerinden Banak malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Atabey OtelleriDerin bir tencerede su kaynatılır, içerisine kanı ve sinirleri temizlenmiş but eti ile kırılmış kaval kemiği konur. Kaynama sırasında suyun üzerine çıkan, kef adı verilen istenmeyen kısım kaşık ya da kevgir yardımıyla alınarak atılır. Etler elle ayrılabilecek bir kıvama geldiğinde tencereden çıkarılıp parçalara ayrılır. Diğer yanda en az 12 saat bekletilen pide lokmalık parçalara bölünür ve bir tabağa tek kat dizilir, yeterli miktarda suyla etler pidenin üzerine dökülerek dağıtılır. Tercihen üzerine karabiber serpilerek servis edilir.
Atabey lezzetlerinden Banak ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Banak görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Atabey lezzetlerinden meşhur Banak tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Banak nasıl yapılır. Isparta Atabey lezzetlerinden Banak tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Banak videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...