Kaçamak Malzemeleri
- 1 kg un
- 1 su bardağı kızartılmış kaymak yağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 1.5 su bardağı pekmez
Isparta Atabey'in meşhur yerel lezzetlerinden Kaçamak malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Atabey OtelleriBir tencereye 4 yemek kaşığı yağ ve aldığı kadar un konur, kısık ateşte pişi hamuru kıvamına gelene kadar pişirilir. Kızartılmış kaymak yağına batırılan kaşık yardımıyla hamurdan lokmalar hâlinde parçalar koparılarak tepsiye dizilir, üzerlerine kalan kızartılmış kaymak yağı dökülür. Ardından pekmez gezdirilir ve dinlendirildikten sonra servis edilir.
Atabey lezzetlerinden Kaçamak ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kaçamak görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...