Yalvaç Usulü Keşkek Malzemeleri
- 4 su bardağı kepeksiz dövme buğday
- 1 su bardağı nohut
- Tuz
- Su
- Yarım kg yöresel pastırma veya 1.5 kg kemikli et
Isparta Eğirdir'in meşhur yerel lezzetlerinden Yalvaç Usulü Keşkek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Eğirdir OtelleriPastırma çömleğin tabanına konur, üzerine 1 gün önceden ıslatılmış buğday ve nohut eklenerek tuzu atılır. Çömlek ağzına kadar suyla doldurulduktan sonra kapağı kapatılır, kapağın kenarları hava almaması için hamur ile sıvanır. Akşam saatlerinde ateş yanmayan sıcak fırına konur ve sabah erken saatlerde fırından çıkarılır, sıcak bir şekilde servis edilir.
Eğirdir lezzetlerinden Yalvaç Usulü Keşkek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yalvaç Usulü Keşkek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...