Yalvaç Usulü Keşkek

Isparta Eğirdir'in meşhur yerel lezzetlerinden Yalvaç Usulü Keşkek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Eğirdir Otelleri

Isparta Eğirdir lezzetlerinden Yalvaç Usulü Keşkek tarifi ile sofranıza lezzet katın

Yalvaç Usulü Keşkek Malzemeleri

  • 4 su bardağı kepeksiz dövme buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • Tuz
  • Su
  • Yarım kg yöresel pastırma veya 1.5 kg kemikli et
Yalvaç Usulü Keşkek › Yerel Lezzetler | Eğirdir | IspartaTıkla ve Görseli Büyüt: Yalvaç Usulü Keşkek

Yalvaç Usulü Keşkek Yemeğinin Tarifi

Pastırma çömleğin tabanına konur, üzerine 1 gün önceden ıslatılmış buğday ve nohut eklenerek tuzu atılır. Çömlek ağzına kadar suyla doldurulduktan sonra kapağı kapatılır, kapağın kenarları hava almaması için hamur ile sıvanır. Akşam saatlerinde ateş yanmayan sıcak fırına konur ve sabah erken saatlerde fırından çıkarılır, sıcak bir şekilde servis edilir.

Yalvaç Usulü Keşkek Görselleri

Eğirdir lezzetlerinden Yalvaç Usulü Keşkek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yalvaç Usulü Keşkek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

/img/tr/min/isparta/egirdir/yerel-lezzetler/yalvac-usulu-keskek/yalvac-usulu-keskek-1c383c.jpg-|-Bu Görsel Yalvaç Usulü Keşkek Görselleri (1) ile ilgili -|-Görsel: Yalvaç Usulü Keşkek › Yalvaç Usulü Keşkek Görselleri (1)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Yalvaç Usulü Keşkek Görselleri (1)
/img/tr/min/isparta/egirdir/yerel-lezzetler/yalvac-usulu-keskek/yalvac-usulu-keskek-a5bfc9.jpg-|-Bu Görsel Yalvaç Usulü Keşkek Görselleri (2) ile ilgili -|-Görsel: Yalvaç Usulü Keşkek › Yalvaç Usulü Keşkek Görselleri (2)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Yalvaç Usulü Keşkek Görselleri (2)
/img/tr/min/isparta/egirdir/yerel-lezzetler/yalvac-usulu-keskek/yalvac-usulu-keskek-3c59dc.jpg-|-Bu Görsel Yalvaç Usulü Keşkek Görselleri (3) ile ilgili -|-Görsel: Yalvaç Usulü Keşkek › Yalvaç Usulü Keşkek Görselleri (3)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Yalvaç Usulü Keşkek Görselleri (3)

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...