Fırın Kebabı

Isparta Gelendost'un meşhur yerel lezzetlerinden Fırın Kebabı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Gelendost Otelleri

Isparta Gelendost lezzetlerinden Fırın Kebabı tarifi ile sofranıza lezzet katın

Fırın Kebabı Malzemeleri

  • Kuzu Eti
  • İnce pide ekmeği
Fırın Kebabı › Yerel Lezzetler | Gelendost | IspartaTıkla ve Görseli Büyüt: Fırın Kebabı

Fırın Kebabı Yemeğinin Tarifi

Isparta’ya özgü fırın kebabı nisan-mayıs aylarında süt kuzusu, haziran sonunda oğlak, eylülden itibaren erkeç etinden yapılır. Öncelikle böbrek yağları ve kan damarları temizlenen kaburga etleri şişe takılarak fırın içerisine dik bir şekilde sıralanır. Önceden ısıtılan fırında 3-3.5 saat aralığında çalı kökü odunuyla 2 saat alevde, 1 saat korda pişirilir. Pişme sırasında fırın içerisinde bulunan bakır sahanlardaki su buharlaştırılır ve etler hem buhar hem alev arasında %50 fire verir. Tuz ve baharat kullanılmadan pişirilen et fırından çıkarılır, yöreye özgü bakır tabaklarda pide ekmeği üzerine servis edilir.

Fırın Kebabı Görselleri

Gelendost lezzetlerinden Fırın Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Fırın Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

/img/tr/min/isparta/gelendost/yerel-lezzetler/firin-kebabi/firin-kebabi-a1d0c6.jpg-|-Bu Görsel Fırın Kebabı Görselleri (1) ile ilgili -|-Görsel: Fırın Kebabı › Fırın Kebabı Görselleri (1)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Fırın Kebabı Görselleri (1)
/img/tr/min/isparta/gelendost/yerel-lezzetler/firin-kebabi/firin-kebabi-45c48c.jpg-|-Bu Görsel Fırın Kebabı Görselleri (2) ile ilgili -|-Görsel: Fırın Kebabı › Fırın Kebabı Görselleri (2)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Fırın Kebabı Görselleri (2)
/img/tr/min/isparta/gelendost/yerel-lezzetler/firin-kebabi/firin-kebabi-c7e124.jpg-|-Bu Görsel Fırın Kebabı Görselleri (3) ile ilgili -|-Görsel: Fırın Kebabı › Fırın Kebabı Görselleri (3)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Fırın Kebabı Görselleri (3)

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...