Isparta Gönen lezzetlerinden Sazan Dolması tarifi ile sofranıza lezzet katın
Sazan Dolması Malzemeleri
1 adet 3-4 kg ağırlığında sazan balığı
2 su bardağı bulgur veya pirinç
1 tutam tarçın
1 tutam nane
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı toz biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
½ su bardağı kuş üzümü
½ su bardağı çam fıstığı
Süslemek İçin
1 demet maydanoz
1 adet limon
3 adet domates
Sazan Dolması Yemeğinin Tarifi
Öncelikle sazan balığının derisi tamamen soyulur, sırtındaki yüzgeç ve kanatları temizlenir. Salça, yağ ve baharatlar karıştırılarak sos hazırlanır, balığın içine ve dışına tamamen sürülür, 15 dakika bekletilir. Yağ tencerede kızdırılır, varsa balıktan çıkan havyar, yumurta sarısı rengini alana kadar kızartılır ardından baharatlar, bulgur veya pirinç, çam fıstığı, kuş üzümü eklenerek bir süre kavrulur, su ilave edildikten sonra demlenmeye bırakılır. Hazırlanan bu karışım balığın içine doldurulur ve balık iğne iplik yardımıyla dikilir. Fırında 2 saat pişirildikten sonra üzeri maydanoz, domates ve limonla süslenerek servis edilir.
Sazan Dolması Görselleri
Gönen lezzetlerinden Sazan Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sazan Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Gönen lezzetlerinden meşhur Sazan Dolması tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Sazan Dolması Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Sazan Dolması nasıl yapılır. Isparta Gönen lezzetlerinden Sazan Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Sazan Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.