Dirgit Malzemeleri
- 2 su bardağı işlenmemiş buğday
- 1 çay bardağı fasulye
- 1 çay bardağı nohut
- 1 litre su
- Tuz
Isparta Sütçüler'in meşhur yerel lezzetlerinden Dirgit malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Sütçüler OtelleriTüm baklagiller akşamdan ya da 2 saat öncesinden ılık su ile ıslatılıp bekletilir. Ardından süzülerek kaynatılmış 1 litre suyla düdüklü tencerede kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir. Dirgit pişince içerisine önce tuz ardından ezilmiş ceviz, limon ve isteğe göre baharatlar eklenerek servis edilir.
Sütçüler lezzetlerinden Dirgit ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Dirgit görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...