Sap Aşı Malzemeleri
- 1 kg ıspanak sapı
- 250 gr kıyma
- 2 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- 1 bardak su
Isparta Uluborlu'nun meşhur yerel lezzetlerinden Sap Aşı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Uluborlu OtelleriIspanaklar temizlenir, saplarının kalın kısmı ayrılır ve yumuşayıncaya kadar suda haşlanır. Ardından suyu süzülerek ince ince doğranır. Yayvan bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritildikten sonra kıyma ve soğan ilave edilir, bir süre kavrulur, doğranmış ıspanak sapları ve salça eklenerek kavurmaya devam edilir. Suyu ilave edildikten sonra 15-20 dakika pişirilir, pişmesine yakın üzerine yumurta kırılır ve yumurtalar karıştırılmadan kapağı kapatılır. Ocağın altı kapatılıp biraz dinlendirilir, üzerine limon ya da sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Uluborlu lezzetlerinden Sap Aşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sap Aşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...