Hamur Aşı Malzemeleri
- 500 gr hamur aşı
- 3 çorba kaşığı kızarmış kaymak yağı
- 3-4 diş sarımsak
- 1 kâse süzme yoğurt
- Tuz
- Su
Isparta Yenişarbademli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Hamur Aşı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yenişarbademli OtelleriSu ve tuz bir tencerede kaynatılarak üzerine hamur aşı ilave edilir. Tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak birbirine yapışmaması sağlanır. Yaklaşık 8-10 dakika haşlandıktan sonra hamur tel süzgeç ile süzülür, üzerine bol miktarda soğuk su gezdirilir. Ardından hamur aşı tencereye alınır, üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su doldurulur ve ocağa alınır. Su parmak yakmayacak kadar ısınınca ocaktan alınır, 1 kaşık kızartılmış kaymak yağı karıştırılarak yoğurtlanır. Kâselere hazırlanan hamur aşı üzerlerine kalan kaymak yağı dökülerek servis edilir.
Yenişarbademli lezzetlerinden Hamur Aşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Hamur Aşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Yenişarbademli lezzetlerinden meşhur Hamur Aşı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Hamur Aşı nasıl yapılır. Isparta Yenişarbademli lezzetlerinden Hamur Aşı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Hamur Aşı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...