Süzme Saray Aşuresi Malzemeleri
- 800 mililitre su
- 300 gram haşlamış buğday
- 150 gram toz şeker
- 1 yemek kaşığı gül suyu
- 5 gram misk
- 100 gram kuş üzümü
- 30 gram fındık
- 30 gram Antep fıstığı
- 30 gram badem
İstanbul Fatih'in meşhur yerel lezzetlerinden Süzme Saray Aşuresi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Fatih OtelleriBuğdayı, bir taşım kaynatın. Ardından suyunu süzerek elekten geçirin ve başka bir tencereye alın. Üzerine kuş üzümü, toz şeker ve su ilave edip kaynamaya bırakın. Daha sonra gül suyu ile ezdiğiniz miski de katıp birkaç kez karıştırarak ocaktan alın. Aşureyi, servis kâselerine paylaştırıp fındık, badem ve fıstık ile süsleyin. Tatlınızı, soğuk olarak tüketin. Afiyet olsun.
İstanbul lezzetlerinden meşhur Süzme Saray Aşuresi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Süzme Saray Aşuresi nasıl yapılır. Fatih lezzetlerinden Süzme Saray Aşuresi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Süzme Saray Aşuresi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...