Süzme Saray Aşuresi

İstanbul Fatih'in meşhur yerel lezzetlerinden Süzme Saray Aşuresi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Fatih Otelleri

İstanbul Fatih lezzetlerinden Süzme Saray Aşuresi tarifi ile sofranıza lezzet katın

Süzme Saray Aşuresi Malzemeleri

  • 800 mililitre su
  • 300 gram haşlamış buğday
  • 150 gram toz şeker
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 5 gram misk
  • 100 gram kuş üzümü
  • 30 gram fındık
  • 30 gram Antep fıstığı
  • 30 gram badem
Süzme Saray Aşuresi › Yerel Lezzetler | Fatih | İstanbulTıkla ve Görseli Büyüt: Süzme Saray Aşuresi

Süzme Saray Aşuresi Tatlısının Tarifi

Buğdayı, bir taşım kaynatın. Ardından suyunu süzerek elekten geçirin ve başka bir tencereye alın. Üzerine kuş üzümü, toz şeker ve su ilave edip kaynamaya bırakın. Daha sonra gül suyu ile ezdiğiniz miski de katıp birkaç kez karıştırarak ocaktan alın. Aşureyi, servis kâselerine paylaştırıp fındık, badem ve fıstık ile süsleyin. Tatlınızı, soğuk olarak tüketin. Afiyet olsun.

Süzme Saray Aşuresi Tarifi

İstanbul lezzetlerinden meşhur Süzme Saray Aşuresi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/fPtC9OErqik

Süzme Saray Aşuresi Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Süzme Saray Aşuresi nasıl yapılır. Fatih lezzetlerinden Süzme Saray Aşuresi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Süzme Saray Aşuresi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...