Vefa Bozası Malzemeleri
- 2 bardak bulgur, darı ya da arpa
- 20 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı kuru maya
- 2.5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı vanilya
İstanbul Fatih'in meşhur yerel lezzetlerinden Vefa Bozası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Fatih OtelleriBulguru, yaklaşık 11 su bardağı su ile bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün, kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Ardından karışımı mutfak robotundan geçirip süzgeç yardımıyla süzün. Süzülen kısmı, buzdolabına koyun. Süzülmeyen miktarı ise yeniden tencereye koyup 8 su bardağı su ile pişirin. Daha sonra aynı işlemi tekrarlayıp tüm karışımı, buzdolabında bekletin. Bu sırada unun üzerine 2-3 su bardağı su ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Daha sonra toz şeker ve yoğurdu katarak karıştırın. Ocaktan aldığınız karışıma, az miktarda ılık su ile erittiğiniz mayayı koyun. Yarım saat kadar dinlenen karışımı, buzdolabında bekleyen bulgurların üzerine dökün. Bozayı, oda sıcaklığında, 1-2 gün dinlendirin. Ara ara karıştırıp vanilya ve bir miktar toz şeker ilave edin. Daha sonra bir bardağa alıp tarçın dökerek servis edin. Afiyet olsun.
Fatih lezzetlerinden Vefa Bozası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Vefa Bozası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Fatih lezzetlerinden meşhur Vefa Bozası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Vefa Bozası nasıl yapılır. İstanbul Fatih lezzetlerinden Vefa Bozası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Vefa Bozası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...