Sarıyer Böreği

İstanbul Sarıyer'in meşhur yerel lezzetlerinden Sarıyer Böreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Sarıyer Otelleri

İstanbul Sarıyer lezzetlerinden Sarıyer Böreği tarifi ile sofranıza lezzet katın

Sarıyer Böreği Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
  • 4 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 4 adet yufka
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin

  • 3 çay bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Sarıyer Böreği › Yerel Lezzetler | Sarıyer | İstanbulTıkla ve Görseli Büyüt: Sarıyer Böreği

Sarıyer Böreğinin Tarifi

Kuş üzümlerini yıkayıp süzün ve ılık suda bekletin. Ardından soğanları yağda kavurun. Üzerine tuz ve şeker ekleyip bir süre daha karıştırın. Daha sonra kavrulmuş kıyma, karabiber ve kuş üzümünü de ilave ederek harcı tamamlayın. Ayrı bir yerde süt, yumurta ve sıvı yağı çırparak sos elde edin. Yağlanmış tepsiye serdiğiniz yufkanın üzerine bu sostan sürün. Üzerine bir kat daha yufka koyup aynı işlemi tekrarlayın. Harcın tamamını koyup kalan iki yufka için de aynı adımı takip edin. Böreğin üzerine de sos sürüp her iki ucundan katlayarak geniş bir rulo elde edin. 175 derecede ısıtılmış fırında, 35 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Sarıyer Böreği Tarifi

İstanbul lezzetlerinden meşhur Sarıyer Böreği yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/FcMo70Cjj18

Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Sarıyer Böreği nasıl yapılır. Sarıyer lezzetlerinden Sarıyer Böreği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Sarıyer Böreği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...