İzmir Bombası Malzemeleri
- 1.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 300 gr çikolata kreması
İzmir Balçova'nın meşhur yerel lezzetlerinden İzmir Bombası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Balçova OtelleriIlık su, şeker, sıvı yağ, un ve vanilya yoğurma kabına alınır, kaşık yardımıyla karıştırılarak hamur kıvamına getirilir ve elle yoğurmaya başlanır. İyice yoğurduktan sonra üzeri kapatılır, 20 dakika dinlenmeye bırakılır. Ardından hafifçe unlanan tezgâha alınarak rulo hâline getirilir, bıçak yardımıyla 16 eşit parçaya bölünür. Beze hâline getirildikten sonra merdaneyle teker teker açılır. İncecik açılan hamurların içine 1 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması ilave edilir, dört kenarından tutularak katlanır ve uçları büzüştürülür. Katlanan hamurların uçlarının yapışmaması için hafifçe bastırılır, hamurun kalanı bıçak yardımıyla kesilir. Son olarak 220 derece ayarlı fanlı fırında yaklaşık 6 dakika pişirilir.
İzmir lezzetlerinden meşhur İzmir Bombası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
İzmir Bombası nasıl yapılır. Balçova lezzetlerinden İzmir Bombası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. İzmir Bombası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...