Kabak Çiçeği Dolması Malzemeleri
- 20-25 adet kabak çiçeği
- Her kabak çiçeği için 1 tatlı kaşığı pirinç
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 3-4 dal taze soğan
- 1 tutam taze nane
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
İzmir Bergama'nın meşhur yerel lezzetlerinden Kabak Çiçeği Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bergama OtelleriÖncelikle kabak çiçekleri temizlenir, sap kısmındaki yeşillikler koparılır, çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımıyla dikkatli bir şekilde çıkarılır. Temizlenen çiçekler suda bekletilir. Soğanlar küçük küçük doğranıp zeytinyağında kavrulur, üzerine yıkanmış pirinç ilave edilir ve pirinçler şeffaflaşınca ocağın altı kapatılır. Biraz karıştırdıktan sonra ince kıyılmış maydanoz, nane, dereotu ve karabiber, ardından yarım su bardağı su ile tuz ilave edilip demlenmeye bırakılır. Hazırlanan iç soğuyunca kabak çiçekleri sudan çıkarılır, 1’er yemek kaşığı iç harç ile doldurulur. Çiçeğin ağız kısmı yaprakları ile kapatılarak tencereye dizilir, üzerine 1-2 kaşık zeytinyağı gezdirilir, üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilerek pişirilir.
Bergama lezzetlerinden Kabak Çiçeği Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kabak Çiçeği Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bergama lezzetlerinden meşhur Kabak Çiçeği Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır. İzmir Bergama lezzetlerinden Kabak Çiçeği Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kabak Çiçeği Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...